Schoolfoto wordt kunstwerk

17-09-2014 16:09

Sinds de geboorte van mijn kinderen, heb ik leuke foto's van mooie momenten in lijstjes aan de muur gehangen. Vanaf dat ze naar school gaan komen er ieder jaar weer nieuwe bij, want aan het begin van het nieuwe schooljaar komt de schoolfotograaf natuurlijk langs om weer mooie kiekjes te maken. 

Elke keer vind ik het spannend om te zien hoe de foto's geworden zijn en ja hoor wat zijn mijn kinderen weer gegroeid en veranderd. Langzaamaan verandert hun ronde vrolijke kleine gezichtjes in vrolijke tieners...wat gaat de tijd toch snel. Inmiddels zit mijn oudste alweer in haar examenjaar en mijn jongste in de brugklas. 

Nu kwam mijn zoon met het idee om de schoolfoto's te vervangen door kleine getekende portretjes op A5, dat vond hij toch wel heel bijzonder. Dit vond ik eigenlijk wel zo'n leuk idee, dat ik hiermee aan de slag ben gegaan.

Ik ben begonnen met een oude schoolfoto waar mijn kinderen samen opstaan. Deze is alweer van 13 jaar geleden, maar hij heeft een bijzondere emotionele herinnering. Mijn dochter is op deze foto namelijk heel ziek door acuut reuma, maar we zijn toch heel snel even naar school gegaan voor de fotograaf om samen met haar broertje van toen 1 jaar deze prachtige herinnering te laten maken.

Hieronder zie je hoe ik stap voor stap de schoolfoto aan het natekenen ben. 

  

De tekening is nog niet helemaal klaar, maar wordt vervolgd....

Hieronder het eindresultaat.

 

 

TRANSLATION

Please use the widget below to translate 

the Dutch text into your language.

Contact

ATELIER LUPKER Noord-Brabant

marjoleinlupker@gmail.com