Van fokhond naar een vrolijke sociale hond, de Shar-pei

13-04-2014 09:38
Onze trots...
 
Een jaar geleden hebben we onze oude maat van 14 jaar in moeten laten slapen. Een nieuwe hond daar wilde we niet eens over nadenken. Maar wat een GEMIS ! 
 
Even kijken bij de internet pagina van het asiel alleen maar kijken hoor !!! Het even kijken heeft niet lang geduurd want de hond op de cam liet ons niet meer los.
 
 
Toen we naar het asiel reden, was het niet zeker dat de hond er nog was.Wat een opluchting toen er verteld werd dat ze nog in het asiel was. De hond werd met hulp van mijn man uit haar hok gehaald want dat was nog niet zo makkelijk. Ze reageerde afstandelijk en zeer verward,maar er werd ons verteld dat dat bij haar altijd zo was.
 
Eenmaal buiten haar hok was ze door het dolle heen en sprong om mijn man heen en tegen hem op,ik stond nog op afstand te kijken. Toen liep ik op haar af en na 2 seconden riep ik  IK ben verkocht,want ik bukte de hond sprong tegen me op ik viel om op het gras en de hond half boven op me.
 
Omdat de hond darmklachten had en huidproblemen was ze nog onder behandeling van een dierenarts. We mochten haar meenemen als we de behandelingen afmaakte en terug kwamen voor controle. We moeten er iets voor reizen maar deze dierenarts gehouden want die had de hond al die tijd behandeld. De darmproblemen hebben wij gelukkig niet meer gezien, de huidproblemen laten zich soms nog eens zien, maar is met shampoo onder controle.
 
En wat hebben wij een plezier van onze Sharpei. Van fokhond, die op drie  jarige leeftijd al wat nestjes gehad had, naar een vrolijke sociale hond, die goed overweg kan met andere dieren en alle kinderen. Haar 5 maanden asiel tijd en zwerftijd slijten langzaam en ze is de rust zelve tot ze uit gedaagd wordt dan springt en rent ze van blijdschap. Elke dag haar boswandeling is voor haar een feestje.
 
Wij zijn voorstanders van het halen van dieren uit het asiel i.p.v. een pup halen, er zijn immers al zoveel dieren zonder thuis. Inmiddels is See you dikke maatjes met onze geadopteerde poezen en konijnen. Het heeft even geduurd maar ze is nu zelfs maatjes met de twee kippen, waarmee ze soms samen in de zon ligt op de veranda. Onze kleinkinderen zijn voor haar ook belangrijk, waar de kinderen spelen is de hond
 
 
Onze sharpei, See you genaamd, is door Marjolein Lupker getekend, met de expressies die ze heeft: rust , aandacht, loyaal en super lief.
 
Bedankt we zijn er SUPER blij mee! 
 
Groetjes van,
 
Pauline Tollenaar te Smilde
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TRANSLATION

Please use the widget below to translate 

the Dutch text into your language.

Contact

ATELIER LUPKER Noord-Brabant

marjoleinlupker@gmail.com