Tekening van een selfie

07-06-2014 11:40

Heb jij ook weleens een selfie gemaakt? 

Tegenwoordig is het helemaal hot en happening om van jezelf een foto te maken, zelfs in het stemlokaal. Dit keer mocht ik van een selfie uit België een portrettekening maken. 

De opdrachtgever uit België had me gevonden via de site handigemensen.nl en kwam zo bij mij terecht en vroeg of ik van zijn beste vriendin een portret wilde maken als verrassing. Natuurlijk wil ik dat, met alle plezier! Afgelopen donderdag ben ik gestart met de tekening, allereerst het gezicht en de ogen, want dat is voor mij de basis.

Daarna ga ik verder en spring ik eigenlijk met mijn potlood heen en weer over het papier. Dan weer de haren, het jasje, de ogen extra accent en zo komt langzaam het portret tot stand.

De haren teken ik minstens in drie lagen, zodat er echt volume ontstaat. Het jasje heb ik opgebouwd met mijn donkerste potloden en een tortillon potlood om een zacht effect te creeeren. Hieronder het eindresultaat... 

Laat je reactie achter op mijn facebookpagina. Alvast bedankt voor jullie support en heb je vragen, laat het me gerust weten!!

 

TRANSLATION

Please use the widget below to translate 

the Dutch text into your language.

Contact

ATELIER LUPKER Noord-Brabant

marjoleinlupker@gmail.com