Waar Social al niet goed voor is……….

08-03-2014 14:26
Haar man kende ik inmiddels al, maar dat je in een keer een vraag via de e-mail krijg,t had ik helemaal niet verwacht. Wil je misschien helpen met een vraagstuk. Als adviseur zeg ik dan veelal natuurlijk wel ja. 
Alleen al vrij snel bleek dat we moesten zoeken naar een oplossing in bartering, op zijn oer-Hollands ruilhandel. Heb ik daar bezwaar tegen? Zeer zeker niet. Zou misschien zelfs wel eens meer mogen. 
 
Atelier Lupker wilde graag eens mijn mening en advies over het inzetten van online en mogelijkheden rond de inzet van de sociale media. Dat laatste vooral is mijn pure passie. 
Ik leef, speel, en adem Social wordt wel eens gezegd. 
Inmiddels had ik natuurlijk direct op Marjolein haar website gekeken en was van de ene oh in de andere ah gevallen. Wat een mooie tekeningen. 
Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg of zij een tekening van onze katten wilde maken. Ik kreeg al heel snel een positieve reactie terug……… de spanning steeg!!
 
Voor Marjolein was het een van de eerste keren dat ze dieren ging tekenen en zo verontschuldigde zich al bijna vooraf. Het zijn wel de eerste katten die ik teken en misschien ………. 
Foto’s werden voor zover nog niet aanwezig gemaakt en opgestuurd. Daar kon ze wel degelijk iets mee, gelukkig. Graag twee katten op een foto. Hmmm, hmmm dachten we. Dat wordt even wachten want onze katten laten zich minder makkelijk sturen. Jullie kennen toch wel het principe een hond heeft een baas en een kat personeel. Nou hier thuis best wel herkenbaar. 
 
We zeiden nog er is geen haast bij……. Nou dan kennen jullie Marjolein nog niet. Als die iets in haar hoofd heeft dan gaat het gewoon gebeuren. Al na een paar dagen de eerste schetsen. Kennen jullie het gevoel dat je mond ergens van open valt. Ik kan vertellen dat wij dat na het zien van de eerste tekening ook hadden. Dat iemand zo goed kan tekenen dat je zelfs in de tekening het karakter van de poes herkent. In een woord WAUW!!!!
 
Dan nummer twee. Een andere foto en een wat andere look. Ook bij haar is het karakter voor ons gewoon te herkennen. Ik ben dan wel iemand die het op Facebook aan zijn vrienden laat zien. Zo de “likes” stroomden binnen. Ook de positieve opmerkingen trouwens. 
 
Toen het grote moment. Beide katten op een tekening. Wederom zo’n moment dat je mond openvalt. Werkelijk uniek. Op naar de originele tekening. 
Ik kreeg hem als eerste voor mijn ogen en op een foto is het al mooi maar in het echt……. alsof ze voor je staan de katten. Werkelijk uniek en wat een kunstenares om dit zo te kunnen. Je kan ze tot diep in de ogen aankijken en hun trekjes komen volledig tot leven in de tekening. 
 
Loont bartering? In dit geval meer dan dat. Wij hebben er een uniek iets bij in onze woonkamer. Een portret van onze katten die zijn weerga niet kent. Als mensen hem zien dan vinden ze het werkelijk super. Wij hebben een angstaanjagende echte tekening van onze poezen aan de muur, maar dan zeer positief bedoeld. Wij hopen dat wij na verloop van tijd kunnen zeggen…….. wij hebben een echte “Lupker” aan de muur……..
Loont Social? Ook daarvan zeg ik volmondig ja. Inmiddels weer actiever op Twitter en als er geen Social geweest was hadden wij elkaar niet eens ontmoet. Dus het leeft en het werkt die sociale media. 
 
Marjolein, wij willen jou nogmaals heel erg bedanken wat jij voor ons gemaakt en gedaan hebt. Een blijvende herinnering aan twee van onze “kinderen” thuis. En, je mag zeer zeker wel eens wat minder bescheiden worden, want wat hier aan de muur hangt noemen wij kunst met een zeer grote K!!!!!
 
Dank namen,
 
Ernst Jan en Petra Bos
Alphen aan de Rijn
 
 
 
 

TRANSLATION

Please use the widget below to translate 

the Dutch text into your language.

Contact

ATELIER LUPKER Noord-Brabant

marjoleinlupker@gmail.com